Gå videre til innhold
Foto Øyvind Eide
Foto Øyvind Eide

Pressemelding -

Teatersjef Glenn André Kaada forlenger åremålet ved Rogaland Teater

Teatersjef Glenn André Kaadas åremålstilling forlenges ut 2026!

Det har vært et humpete år for Rogaland Teater med utsettelser, avlysninger, nedstengninger og streik. Men i går ettermiddag kom det endelig et lyspunkt. I et fellesmøte på teams fikk teatrets ansatte gladmeldingen om at teatersjef Glenn André Kaada forlenger sitt åremål med ytterligere tre år, og de ansatte mottok nyheten med klappsalver.

Rogaland Teater har tradisjon for å ansette teatersjefer i åremålsstillinger. Nå har Kaada fått fornyet tillit av styret og forlenger dermed sitt åremål for perioden 1. januar 2024 til 31.desember 2026. Samlet periode som teatersjef blir da 8 år.


Glenn André Kaada startet i stillingen som teatersjef ved Rogaland Teater 1. januar 2019. Glenn André Kaada har lang fartstid ved teatret og har vært tilknyttet huset siden 1988. Han ble fast ansatt som skuespiller etter endt utdannelse ved Statens Teaterhøgskole i 2003. Kaada har vært skuespiller og regissør, blant annet på Perpleks som vant Hedda for beste forestilling i 2014. I tillegg har han relevant erfaring som tillitsvalgt lokalt ved Rogaland Teater og 8 år i styret til Norsk Skuespillerforbund.


Glenn André Kaada har høy motivasjon og vil gi viktige bidrag til at Rogaland Teater kan lykkes i sitt videre kunstneriske og strategiske arbeid. Han har inngående kjennskap til huset fra innsiden og han kjenner det lokale publikum og regionens innbyggere. Dette kombinert med teatersjeferfaring, impulser fra andre institusjoner og miljøer gjør at Kaada er godt rustet til å ta Rogaland Teater inn i fremtiden og legge forholdene til rette for å fortsette med å skape god teaterkunst i Kannikkrysset, sier styreleder Inger Østensjø.

For mer info:

Styreleder 
Inger Østensjø
Tlf: 415 78 377

Teatersjef
Glenn André Kaada
Tlf: Tlf: 926 63 162

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge