Følg Rogaland Teater

VÅKEN DRØM - Vamp inntar teaterscenen - invitasjon til pressevisning

Pressemelding   •   feb 24, 2021 13:16 CET

VÅKEN DRØM - VAMP I TEATRET

I tre tiår har Vamp levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet. Når et regionalt kulturfyrtårn skal feires, er det naturlig og nødvendig at gode teaterkrefter slår seg sammenDerfor har Rogaland Teater og Haugesund Teater gått i kompaniskap og lagt til rette for at Haugesund-bandet kan innta teaterscenen i en fantasi bygd på bandets univers.

I Våken drøm tas Vamps sanger ut på tur, på en tidsreise. Ikledd vanvittige kostymer og akkompagnert av selveste Vamp, reiser et knippe av bandets musikalske perler gjennom tiden: Fra menneskets tilblivelse, til en tid vi ennå ikke kjenner.

Gjennom 25 tablåer og like mange sanger tar denne forestillingen oss gjennom menneskets historie; fra dets tidlige morgen via feirede høydepunkter og katastrofale lavmål og inn i en tid vi ennå ikke kjenner.Musikken til Vamp og tekstene til nasjonalpoeten Kolbein Falkeid, viser seg å være overraskende relevante for både fortid, samtid og fremtid.

Regissør Sundvor lover et fyrverkeri av kostymer og teatermagi. Som vanlig fortelles ikke historien helt som vi er vant til at den blir fortalt. Sundvor har de siste ti årene endevendt Norgeshistorien i Statsteaterets like mange forestillinger. Det blir ikke lett å gjette hvilken Vamp-sang som synges av Jesus, og hvilken som ble Stalins.

På scenen møter vi, foruten Vamp, Mareike Wang, Espen Hana, Cato Skimten Storengen og Ragnhild Tysse, alle fra Rogaland Teater, og Haugesund Teaters Rikke Westerlund Lie.

Vamp feirer seg selv ved å stå på teaterscenen 3 måneder i strekk i tidenes teaterkonsert, og forestillingen skal gå i Stavanger tidlig i vår, og får premiere i Haugesund sent i mai.

Vi inviterer til pressevisning 2. mars kl 11:30 på Hovedscenen og du er velkommen inn!

Urpremiere 10. mars kl 19:00 på Hovedscenen.

Folkene bak:

Av:Yngve Sundvor og Vamp

Regi:Yngve Sundvor

Scenograf:Gjermund Andresen

Dramaturg:Carl Jørn Johansen

Lyddesign:Stig Morten Sørheim

Lysdesign:Haakon Espeland

Kostymedesign og maskedesign:Helena Marie E Andersson

Koreograf:Victoria Jane Harley

Maskør:Sigrid Teige og Jill Tonje Holter

Musikere:

Jan Toft, Øyvind Staveland, Odin Staveland, Kjetil Dalland, Stian Tønnesen og Lars Eirik Støle

Medvirkende:

Rikke Westerlund LieRagnhild TysseCato Skimten StorengenEspen Hana og Mareike Wang.