Gå videre til innhold
Foto Grethe Nygaard
Foto Grethe Nygaard

Pressemelding -

VEKK MEG!! Ungdommene har våknet etter koronadøsen - pressevisning 15. mars kl 17:00

VEKK MEG!!

Vi skulle kickstarte teatersesongen 2022 med ungdommelig pågangsmot i januar. Da skulle medvirkende fra Ungdomsteatret etter lang tids nedstengning og pandemi endelig få skru opp volumet i VEKK MEG!! Men sånn skulle det ikke gå. For plutselig datt omikron ned i hodene på oss, attpåtil midt i førjulsstria, og uten å spørre oss om lov først. Det førte til at vi måtte utsette premieren. Men etter en, to, tre er det på det fjerde det skal det skje!

VEKK MEG!! er ferskvare fra øverste teaterhylle og en musikalsk reise i både gamle og nye popklassikere. De 15 skuespillerne mellom 16 og 19 år har skrevet manus til forestillingen og valgt ut et knippe sanger til formålet. Og 19. mars er de premiereklare med soundtracket til ungdomstiden som er klar til å vekkes til live av «Generasjon lockdown»!

Om forestillingen
VEKK MEG!!

Der stod du! På terskelen til voksenlivet og klar for å ta rennefart inn i ungdomstiden. Denne ungdomstiden som er stor og neonlys og full av følelser! Du er jo bare ung én gang. Det er nå!

Så kom koronaen og ungdomstiden ble avlyst over natten. Ingen forhåndsvarsel og heller ingen sluttdato. Så mange skuffelser. Så mange avlysninger. Så mye kjedsomhet. Så mye dyrebar ungdomstid som ble satt på vent.

Men Bent lovet at det skulle bli gøy å være ungdom igjen og 15 spill våkne ungdommer fra Ungdomsteatret tar nå Høie på ordet. De har fått nok av å være kornonakoko og er klar til å vekke folk fra koronadøsen! De bruker sine musikalske evner og hele sitt teatralske register når de i vår lager en gjenoppdagelsesreise av det underholdende slaget.

Vi inviterer til pressevisning tirsdag 15. mars kl 17:00 i Teaterhallen.

Premiere 19. mars kl 18:00 i Teaterhallen.

Folkene bak:

Regi: Bjørn Ravn Carlsen

Koreograf: Victoria Jane Harley

Stemmepedagog: Hanne Hjertenes Mæland

Lysdesign: Børe Noer Borrevik

Lydtekniker/avvikler: Torbjørn Solum Larsen
Erlend Henriksen og Sander Skarås Pedersen (BUT CRU)

Medvirkende:

Theodor Moe Lange, Vera Aas Bøe, Michael William Collins, Hilja Ebenhard Flotve, Kristoffer Hauge,
Elida Homdrom Helleland, Inger Hovland , Fride Lande, Feline Fredrikke Poulsson, Petra Renberg
Sanne Samuelsen, Andrea Stenshorne Simonsen, Jørgen Nistad Westermoen, Freya Smørdal Walker og Kristoffer Øverby.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge