Gå videre til innhold
De nye tunnelene og sikkerhetssonene går rett under Rogaland Teater og Museum Stavangers bygninger.
De nye tunnelene og sikkerhetssonene går rett under Rogaland Teater og Museum Stavangers bygninger.

Blogginnlegg -

Kan det bygges nytt teaterhus over "rådafjell" og tunneler?

Stavanger kommunes utsendte geofysikere ser på mulighetene for nybygg og undersøker grunnforholdene under Rogaland Teater, Stavanger Museum og den gamle sykehustomten hvor Rogaland fylkeskommune holder til.

De nye tunnelløpende i forbindelse med Ryfast går nemlig rett under teatret og museet, ikke mer enn 28 meter under nivået på forplassen til teatret. Med en sikkerhetssone på 19 meter, 360 grader rundt tunnelløpene, er det begrenset hvor langt ned man kan grave. Derfor er det viktig å få avklart kvaliteten av jordmassen under bakken og hva det ellers må eksistere av rør og ledninger.

I februar 2021 får vi svarene fra Stavanger kommunes geologiske utsendte:

– Det vil gi oss viktig kunnskap i det videre arbeidet med Akropolisvisjonen og hvordan den kan realiseres, sier Kristina Ehrenberg-Rasmussen, kultursjef i Stavanger kommune.

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge