Følg Rogaland Teater

Vi trenger flere kvalitetsfolk på laget - dramaturg søkes!

Blogginnlegg   •   mar 20, 2019 10:31 CET

Rogaland Teater er et kulturelt nav og har siden etableringen i 1947 markert seg som et av landets mest spennende teatre. Teatrets samfunnsoppdrag er å sørge for at alle får tilgang til teaterkunst av høy kvalitet.

Vår nåværende dramaturg går av med pensjon i september 2019, og vi søker nå hans etterfølger.

På et kreativt hus med mye aktivitet trenger vi en dramaturg med et stort spekter av kvalifikasjoner. Vi søker en person med relevant erfaring og utdannelse innen teater- og/eller litteraturfag.

Rogaland Teater lager scenekunst av høy kvalitet i alle ledd. Vi har en sterk og uttalt ensembletankegang som grunnlag for hvordan vi jobber og får resultater. Vår nye dramaturg blir en viktig del av dette laget. Du må jobbe godt i kreativ dialog med andre mennesker og på tvers av fagdisipliner. Samtidig må du være selvstendig og strukturert og besitte komplementære egenskaper og kunnskap som kan utfordre og heve teatret kunstnerisk.

Vi har bare én 100% stilling som dramaturg. Dermed er arbeidsoppgavene varierte og deltakende i alle deler av produksjonsfasen.

  • -I forberedende faser jobber dramaturgen tett med teatersjefen mht planlegging av repertoar, er i kontakt med dramatikere, forlag og oversettere, har ansvar for å få rettigheter til manus, inngår kontrakter, er en viktig del av kunstnerisk råd og har ansvar for bearbeidelse av manus før prøvestart mm.
  • -I prøvetid og spilleperiode bistår dramaturgen alle produksjoner etter behov.

Vi stiller høye krav til lese- og skriveferdigheter, og det er ønskelig at man behersker minst to fremmedspråk. Dramaturgen skal også være oppdatert og engasjert i hva som foregår innen teatermiljøet både nasjonalt og internasjonalt - innenfor scenekunstinstitusjonene og det frie feltet.

Vi tilbyr en utfordrende og allsidig jobb med gode utviklingsmuligheter i et trivelig og kreativt miljø, samt gunstige ferie- og pensjonsordninger.

Rogaland Teater er opptatt av mangfold og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn og kulturell bakgrunn.


Lønnsbetingelser for stillingen i henhold til tariff.
Tiltredelse etter nærmere avtale.

Søknadsfrist er 11 . april.
Utfyllende søknad med CV sendes til post@rogaland-teater.no

Hvis du spørsmål til stillingen ta kontakt med dramaturg Michael Evans, tlf 476 43 953