Følg Rogaland Teater

Invitasjon til pressevisning - Jeg kan være en annen - tirsdag 2. feb kl 17:30

Pressemelding   •   feb 01, 2021 08:48 CET

Jeg kan være en annen
Av Monica Isakstuen

Smittevern og pandemi har bydd på sine utfordringer, og premieren på Jeg kan være en annen har blitt skjøvet på både en og to og tre ganger pga restriksjoner. Men nå er endelig ungdommmen klar til å innta scenen!

Monica Isakstuen er kjent for mange som dramatikeren bak «Se på meg når jeg snakker til deg», en heftig forestilling om relasjonen mellom mor og sønn, far og datter, om kjønn og kjønnsforestillinger, om tabuer og forutinntattheter. «Jeg kan være en annen» er skrevet for Den Unge Scene – DUS-festivalen 20/21 som foregår på mange ungdomsteatre i vinter. Også i dette stykket bruker Isakstuen virkemidler som dundrer løs på de såreste strengene.

Hvem er du? Hvem var du? Hvem vil du være? Spørsmål man ikke må være ungdom for å stille seg. I Teaterhallen er det ungdom som spør.

Det handler om vennskap og identitet. Fjorten ungdommer fra Barne- og ungdomsteatret baler med eksistensielle spørsmål i det nyskrevne stykket «Jeg kan være en annen». Hvilken identitet har du, hvilken tar du, hvilken får du tildelt? Hvem er du og hvem blir du gjennom andre? Dette er et stykke som setter fingeren på noe ungdom opplever veldig sterkt, men som selvsagt er noe vi kan streve med hele livet.

Selv om temaet kan oppleves som sårt, krevende, sterkt og opprivende, er det alltid noe der som det går an å le av. Monica Isakstuen skriver i innledningen til manus: «I denne teksten kan hva som helst skje. I livet kan hva som helst skje. Identitet er ikke en forutsigbar eller konstant størrelse.»

Spenn sikkerhetsselen og følg godt med når regissør Marianne Holters tropper fra Ungdomsteatret navigerer i et minefelt av følelser. Det blir farlig, festlig og forhåpentlig forsonende.

Vi inviterer til pressevisning tirsdag 2. februar kl 17:30 i Teaterhallen

Premiere fredag 5. februar kl 19:00 i Teaterhallen.

Folkene bak:

Av: Monica Isakstuen

Regi: Marianne Holter

Scenograf og kostymedesigner: Silje Sandodden Kise

Lysdesigner: Børe Noer Borrevik

Maskør: Sigrid Teige

Lyddesigner og arrangør: Arne Hovda

Teknikere og avviklere av lys: Erlend Henriksen og Sander Skarås Pedersen

Medvirkende:

Maya Aurora Brattebraaten, Feline Fredrikke Poulsson, Jørgen Nistad Westermoen, Sanne Samuelsen, Fride Lande, Cathinka Guldberg-Nessler, Håvard Sømme, Inger Hovland, Kristoffer Hauge, Jonas Eliassen Ulveraker, Hilja Ebenhard Flotve, Michael William Collins, Tale Hoel Torkildsen og Josephine Hatlestad Kirkham