Gå videre til innhold
Foto Stig H Dirdal
Foto Stig H Dirdal

Pressemelding -

Pressevisning - Izabell i nyskrevet monolog av Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer på Rogaland Teater

CASSANDRA

Lurer du på hva som skjer hvis gjennomsnittsmennesket bare får lov til å snakke? Det lurte skaperne av Cassandra-monologen også på. På Intimscenen finnes kanskje svaret.

Cassandra er en monolog fra et menneske som leter etter meningsfulle forbindelser i en tilsynelatende frakoblet verden og usammenhengende hverdag. Det er en assosiativ tankestrøm som stiller spørsmål ved verdens logikker og dens mening. Er det i det hele tatt mulig å tro på en annen, mulig verden, eller å forstå seg på andre mennesker? Hvordan kan man forstå det man ikke klarer å tro på? er noe av det Cassandra søker.

Cassandra er en hvemsomhelst, det samme kan man ikke si om hun som gir stemme og skikkelse til den unge kvinnen vi møter på Intimscenen. Benedicte Izabell Eikeland er kjent for mange som rapartist og festivalarrangør, blant mye annet, og i sommer gjennomførte hun og makker Tore Pang gatekunstfestivalen Nice Surprise i Stavanger.

Cassandra blir en kraftanstrengelse og en styrkeprøve for Izabell. I en drøy time henger absolutt alt på henne. Helt alene i et bart scenerom uten noen eller noe som helst å spille på, der Phillip Isaksens lys og Gaute Tønders musikk fyller de øvrige rollene.

Mattis Herman Nyquist er mannen som har regi på monologen Cassandra. Han har også skrevet teksten sammen med Fredrik Høyer. De to har gjort flere forestillinger sammen, og mange vil huske gjestespillet Grønlandsütraeni 2019 med Høyer på scenen, samt Uten navn som gjestet teatret samme år. Nyquist tror mange kan kjenne seg igjen i Cassandras tankestrøm om tilværelsen. Dette blir en forestilling som ikke forsøker å gi svar, men heller stille spørsmålene som kan bevege seg i underbevisstheten til dem som ser. I en bølge av ord, lyd og lys.

Vi inviterer til pressevisning mandag 21. aug kl 11:30 på Intimscenen.

Urpremiere onsdag 30. aug kl 19:00 på Intimscenen.

Folkene bak:

Mattis Herman Nyquist: Regissør og dramatiker

Fredrik Høyer: Dramatiker

Phillip Isaksen: Scenograf og lysdesigner

Gaute Tønder: Komponist

Mio Skjöldur Eyfjörd: Maskør

Benedicte Izabell Ekeland: Skuespiller

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge