Gå videre til innhold
Foto Stig H Dirdal
Foto Stig H Dirdal

Pressemelding -

Velkommen til pressevisning - West End suksess endelig i Norge!

West End suksessen er endelig klar for Norgespremiere!

Kunsten å rane en bank er en absurd, halsbrekkende og kriminelt god komedie, med et ventilasjonssystem i en av de sentrale rollene.

Vi skal til 1950-tallets USA, i Midtvesten et sted. En liten, lokal bank påtar seg et profilert og prestisjetungt oppdrag: å oppbevare en diger diamant tilhørende en ungarsk prins. For stedlige skurker framstår det hele som lavt hengende frukter, og helten i vår historie utvikler en slags plan. At han sitter i fengsel er selvsagt et problem, som han løser ved å involvere en fangevokter i planene sine. De to trenger imidlertid hjelp, og hjelperne drar med seg andre og før du vet ordet av det er det litt mange å holde styr på. Dessuten går veien inn til diamanten gjennom ventilasjonssystemet, og det kan fort gå galt. Noe det selvsagt gjør. På veldig morsomme måter.

WEST END-SUKSESS

Det er britiske The Mischief Theatre som har laget denne komedien, som hadde urpremiere i Londons West End i 2016 og som er oversatt til flere språk, inkludert fransk og russisk – og norsk. Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer har mottatt flere priser og begeistrede kritikker for sine komedier, og har opplevd fulle saler over flere år i Londons teaterdistrikt, og på turneer.

Nå er turen endelig kommet til Norge og Rogaland Teater! Norgespremieren finner sted 8. desember på Hovedscenen.

KUNSTEN Å VÆRE SMIDIG

På scenen møter vi Svein Solenes, Leo Magnus de la Nuez, Even Stormoen, Anders Dale, Øystein Martinsen, Matias Kouppala, Espen Reboli Bjerke, Mareike Wang, Ragnhild Tysse og Ragnhild Arnestad Mønness. De får kjørt seg. Det sier seg i grunnen selv når forestillingens klimaks finner sted inni et ventilasjonssystem. Oppsetningen krever mye smidighet av skuespillerne. Men god fysikk og smidighet er ikke nok, for her henger humoren så til de grader på de medvirkende. 

Pressevisning onsdag 1. desember kl 11:30 – Hovedscenen

Folkene bak:

Av: Jonathan Sayer, Henry Shields og Henry Lewis

Oversatt av: Bartek Kaminski

Regi: Bartek Kaminski

Scenograf og kostymedesign: Bård Lie Thorbjørnsen

Koreograf: Belinda Braza

Dramaturg: Matilde Holdhus

Lysdesign: Børe Noer Borrevik

Maskør: Jill Tonje Holter

Sam Monaghan: Leo Magnus de la Nuez

Mitch Ruscitti: Espen Reboli Bjerke

Caprice: Ragnhild Tysse

Robbe Tremann: Anders Dale

Warren: Even Stormoen

Ruth Monaghan: Ragnhild Arnestad Mønness

Agent Randal Shuck: Matias Kuoppala

Neil krabb: Øystein Martinsen

Roger: Mareike Wang

O´Brien, Roger, Politikommisjonær, Hovmesteren, Blomsterselger, Eddie, Irving, Gunther, Gus og Dolores, Prins Ludwig, Raner og Hanratty: Svein Solenes


Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge