Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Illustrasjon Playdesign

Jubileumslansering av skrøniken Hårfagre - en gavepakke til hele fylket!

For 1150 år siden ble Norge samlet til ett rike! Det må feires! Jubilantene Rogaland Teater og Stavanger konserthus har gått skamløst til verks for å avdekke alle mytene som oppstod rundt Harald Hårfagre og samlingen av Norge. Denne røverhistoriske researchen blir en festforestilling av det musikalske, og ikke minst morsomme slaget, når skrøniken Hårfagre får urpremiere i byens storstue Zetlitz.

Vis mer

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge